+36 54 999-640 info@herpaly.hu
Kazánházak

 Jelenleg a társaság működésében a távhőszolgáltatás meghatározó szerepet tölt be, egyrészt a jogszabályok, rendeletek végrehajtásából eredően plusz feladatoknak (számviteli szétválasztás) való megfelelés plusz munkaerőt vesz igénybe, másrészt nagyságrendileg árbevétel szempontjából is ezen ágazat a legnagyobb. Közel 20 éves működés eredményeképpen a mai nap is szinte zökkenőmentes a rendszer üzemeltetése.

Berettyóújfaluban a távhőszolgáltatással ellátott fogyasztók száma kb.: 4,6 %.

Az Önkormányzat, mint Tulajdonos a díj jóváhagyásával segítette a társaságot, hogy ésszerű műszaki és egyéb kisebb fejlesztésekkel, takarékos gazdálkodással, olyan gazdasági és pénzügyi, valamint műszaki helyzetet tudjon kialakítani, mely a Tulajdonos, a cég és a felhasználók érdekeit figyelembe veszi, olyan önálló gazdálkodást tudjon kialakítani és folytatni, mely a cég talpon maradását, folyamatos működését tudta és tudja biztosítani. A folyamatosan változó jogszabályok 2011-től a működés feltételeit megváltoztatták, a bevezetett felügyeleti díj – vezetékadó – rezsicsökkentés – számlaképnek való megfelelés – számviteli szétválasztás – ügyfélszolgálat fenntartása súlyos plusz költséget rótt a társaság életére. A társaság gazdasági és pénzügyi helyzetét ezen ágazatban a rendeletben meghatározott támogatási összeg segíti.

BESSENYEI KAZÁNHÁZ

A kazánházban

2 db SLT-21 típ. gázkazán és
2 db Bronswerk típ. gázkazán üzemel.

A kazánok földgáz üzemre alkalmasak. A fűtési rendszer rendelkezik központi időjárásfüggő szabályzással. Így a fűtési rendszer előszabályzott vizet kap. A fűtési rendszerre 21 fogyasztói hőközpont csatlakozik. A hőközpontokban vannak a hőmennyiségmérők a mérés alapú elszámolásra. A használati melegvíz központi előállítású, a kazánházban kapott helyet. A szükséges melegvíz előállításáról lemezes hőcserélő és 1 db melegvíz tároló gondoskodik egy értéktartó hőmérséklet szabályzóval. A használati melegvíz mérésére a fogyasztóknál távolvasású vízóra lett felszerelve.

JÓZSEF ATTILA KAZÁNHÁZ

A kazánházban

3 db Termopress gázkazán és
1 db Dans-Stocker kazán üzemel.

A fűtési rendszer rendelkezik központi időjárásfüggő szabályzással. Így a fűtési rendszer előszabályzott vizet kap. A fűtési rendszerre 10 fogyasztói hőközpont csatlakozik. Itt vannak elhelyezve a hőfogyasztásmérők. A használati melegvíz központi előállítású, a kazánházban kapott helyet. A szükséges melegvíz előállításáról lemezes hőcserélő gondoskodik egy értéktartó hőmérséklet szabályzóval. A használati melegvíz mérésére távolvasású vízórák lettek felszerelve.

DÓZSA KAZÁNHÁZ

A kazánházban

2 db TP 460-as kazán OLIMP HLG gázégővel és
1 db ACOR gázkazán OLIMP STAR gázégővel üzemel.

A fűtés automatika 4 db ECOTERM fűtésszabályzóval van megoldva. A használati melegvíz mérésére távolvasású vízórák lettel felszerelve. A műszaki fejlődés a gazdálkodás területére is kihatott. A fűtési rendszerre csatlakozó hőközpontok biztosítják a lakások légm3 alapú fűtési hő elszámolását, a melegvíz mérése a fogyasztóknál felszerelt modullal rendelkező távleolvasású vízóra szolgál. A fejlesztések gazdaságossága mellett a fogyasztókkal való számlázás alapjai váltak pontossá, illetve a fogyasztói érdekek szem előtt tartása volt a meghatározó. Az ágazat gazdaságos működését a szolgáltatást igénybevevők fizetőképessége (kintlévőség, értékvesztés) nagymértékben befolyásolta és befolyásolja

Megszakítás